Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος 2020

 

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος γιορτάζεται κάθε χρόνο 4 έως 10 Οκτώβρη. Αυτές οι ημερομηνίες τιμούν την μνήμη της εκτόξευσης του πρώτου δορυφόρου του Sputnik Ι, στις 4 Οκτωβρίου 1957 και η έναρξη ισχύος της Συνθήκης του ΟΗΕ για το Διάστημα στις 10 Οκτωβρίου 1967. Ο στόχος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, όπως δηλώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1999, είναι να «αυξήσει την ευαισθητοποίηση αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις αλλά και της κοινωνίας γενικότερα σχετικά με τα οφέλη από τις ειρηνικές χρήσεις της διαστημικής επιστήμης και τεχνολογίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη». Είναι μια «ετήσια γιορτή σε διεθνές επίπεδο της συνεισφοράς ότι η διαστημική επιστήμη και η τεχνολογία μπορεί να κάνει για τη βελτίωση της ανθρώπινης κατάστασης».

Τα γεγονότα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο, σε σχολεία, πανεπιστήμια, επιστημονικά κέντρα, πλανητάρια, μουσεία, εταιρείες και σε πολλά άλλα μέρη. Μπορείτε να δείτε το πλήρες ημερολόγιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος: www.worldspaceweek.org

Για μία ακόμα χρονιά το Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό Αστεροσκοπείο (UOAO) σε συνεργασία με την ομάδα Επικοινωνίας της Επιστήμης Planets In Your Hand (PIYH) γιόρτασαν τη Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος 2020 με έναν ξεχωριστό και εναλλακτικό τρόπο!

Από τις 4 έως τις 11 Οκτωβρίου 2020 οι επισκέπτες της ιστοσελίδας και των social media είχαν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες των πλανητών του Ηλιακού Συστήματος μέσα από το τηλεσκόπιο του Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου.

Ευχόμαστε υγεία σε όλους και ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα και από κοντά σε μια από τις επόμενες εκδηλώσεις μας, εφόσον το επιτρέψουν και οι συνθήκες! Δείγμα αυτών των φωτογραφιών φαίνονται εδώ:

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • website: http://observatory.phys.uoa.gr
  • facebook: University of Athens Observatory - UOAO

  •  
    Δημιουργήθηκε από τον Κ. Γαζέα, βασισμένο σε πρότυπο των Free CSS Templates