60 Χρόνια Διαστημικά Ταξίδια, 1957-2017

 

Στις 4 Οκτωβρίου 1957, η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ) κατέπληξε όλον τον κόσμο με την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Sputnik-1, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε μια νέα εποχή, αυτή της εξερεύνησης του διαστήματος. Πλέον, 60 χρόνια μετά την εκτόξευση του Sputnik-1, περίπου 6.000 δορυφόροι έχουν σταλεί στο διάστημα, ενώ οι διαστημικές πτήσεις αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας. Η ιστορία συνεχίζει να μας εκπλήσσει καθημερινά με τον διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό, με τον οποίο ο άνθρωπος κατακτά το μέλλον. Η τεχνολογική πρόοδος που έχει σημειωθεί μέσα στις τελευταίες 6 δεκαετίες δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι ικανός να πραγματοποιήσει τα πιο απίθανα όνειρά του και να κάνει πραγματικότητα αυτό που στο πολύ πρόσφατο παρελθόν φάνταζε ακατόρθωτο.Ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ διοργανώνει μια εκδήλωση στο πλαίσιο της παγκόσμιας αυτής εορτής.


Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.* Η παρατήρηση του Ήλιου με τα τηλεσκόπια δε θα πραγματοποιηθεί εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανεξαρτήτως του καιρού.

Για την εύκολη πρόσβαση στους χώρους του Τμήματος Φυσικής, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 • Στοιχεία Επικοινωνίας - Πρόσβαση στο Τμήμα Φυσικής


 • Οι επισκέπτες θα ήταν καλό να φέρουν μαζί τους νερό και κάποιο σνακ, καθότι δε θα υπάρχει κάποιο κυλικείο στην ευρύτερη περιοχή. Ενδέχεται κατά την παρατήρηση με τα τηλεσκόπια να έχει κρύο, οπότε ένα ζεστό ένδυμα ενδείκνυται για κάθε ενδεχόμενο.

  Οργανωμένες επισκέψεις πολυμελών ομάδων θα πρέπει να γίνονται κατόπιν επικοινωνίας στο email: astroevents.uoa@gmail.com ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

  Για περισσότερες πληροφορίες:
 • δελτίο τύπου: Δελτίο Τύπου - 60YSE2017
 • website: http://observatory.phys.uoa.gr/60yse2017.html
 • email: astroevents.uoa@gmail.com
 • facebook: University of Athens Observatory - UOAO

 •  
  Δημιουργήθηκε από τον Κ. Γαζέα, βασισμένο σε πρότυπο των Free CSS Templates