Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος 2016 - 9 Οκτωβρίου 2016

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος, το Γεροσταθοπούλειο Αστεροσκοπείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 μια εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, με επίκεντρο το Διάστημα. Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στον Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι δραστηριότητες υλοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των μελών ΔΕΠ κ.κ. Ιωάννη Δαγκλή (Καθηγητή Αστροφυσικής) και Κοσμά Γαζέα (Λέκτορα Αστροφυσικής), με την πολύτιμη συμβολή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Η εκδήλωση στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς η προσέλευση των επισκεπτών ξεπέρασε τα 500 άτομα. Η σειρά των εκδηλώσεων περιελάμβανε:

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό Αστεροσκοπείο, παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού και παρουσίαση της λειτουργίας του τηλεσκοπίου.

Ακολουθούν μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα της εκδήλωσης.

Για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης εργάστηκαν με ενθουσιασμό και συνέβαλλαν καθοριστικά στην επιτυχία της οι φοιτητές: Δ. Αθανασόπουλος, Γ. Αλέξη, Μ. Γεωργίου, Π. Ευαγγελόπουλος, Γ. Ζουλέκου, Σ. Καραμπότσιου, Δ. Κούτσιου, Λ. Λαμπροπούλου, Γ. Λουκαΐδου, Γ. Μελαχροινός, Ν. Μουτσουρούφη, Σ. Μπουλά, Α. Νάση, Μ. Νικολαΐδης, Σ. Παλαφούτα, Α. Παπαδάμη, Μ. Παπαχρήστου, Μ. Πετροπούλου, Β. Σκλήρης, Λ. Τζουγανάτος, Κ. Φωτοπούλου, Ι. Φλώρου, Β. Χλιάρας καθώς και η κυρία Σοφία Ζαρμπούτη, Γραμματέας του Τομέα Αστροφυσικής.

 
Created by K.Gazeas, based on a template from Free CSS Templates