Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος 2015 - 4 Οκτωβρίου 2015

 

Το Γεροσταθοπούλειο Αστεροσκοπείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 μια εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, με επίκεντρο το Διάστημα. Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στον Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι δραστηριότητες υλοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των μελών ΔΕΠ κ.κ. Ιωάννη Δαγκλή (Καθηγητή Αστροφυσικής) και Κοσμά Γαζέα (Λέκτορα Αστροφυσικής), με την πολύτιμη συμβολή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Η εκδήλωση στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς η προσέλευση των επισκεπτών ξεπέρασε τα 200 άτομα. Η σειρά των εκδηλώσεων περιελάμβανε:

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό Αστεροσκοπείο, παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού και παρουσίαση της λειτουργίας του τηλεσκοπίου. Κατά την παρατήρηση έγινε ορατός και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) στον νυχτερινό ουρανό.

Ακολουθούν μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα της εκδήλωσης.

Για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης εργάστηκαν με ενθουσιασμό και συνέβαλλαν καθοριστικά στην επιτυχία της οι φοιτητές: Σ. Μπουλά, Ε. Χρυσαφέλη, Δ. Κάντζας, Δ. Λίγγρη, Γ. Λουκαΐδου, Θ. Παΐλας, Ν. Μουτσουρούφη, Σ. Καραμπότσιου, Κ. Λινάρδου, Λ. Τζουγανάτος.

 
Created by K.Gazeas, based on a template from Free CSS Templates